eMobility

Veličanstven doživljaj vožnje.

330 kW kontinuirane snage, 400 kW maksimalne brzine koja ovisi o konstrukciji: To je eActros. Trenutačno, snažno ubrzavanje i podatna vožnja – tako elektromobilnost postaje zabavnom. Sve to omogućuje e-osovina tvrtke Mercedes-Benz Trucks s dva motora koja podržava mjenjač s dva stupnja prijenosa i niskim težištem.

Mercedes-Benz Trucks nikada do sad nije imao tako tihu kabinu za vozača. Pri punom ubrzavanju razina buke pogonskog sklopa u unutrašnjosti eActrosa smanjuje se za do 10 decibela. U usporedbi s klasičnim teretnim vozilom to predstavlja smanjenje razine glasnoće za pola! Električni pogon sa sobom nosi još jednu prednost: Smanjuje se razina vibracija i vožnja postaje još udobnija. To sprječava umor vozača i može povećati njegovu sposobnost koncentracije.

Driving experience content silence
Driving experience content working

Digitalno radno mjesto u eActrosu potpuno je umreženo i intuitivno. Njegov moderan multimedijski kokpit u kombinaciji s kamerom MirrorCam vaša je upravljačka centrala i posebno je prilagođen područjima relevantnima za eMobility. Multimedijski kokpit oduševljava novim, poboljšanim prikazom i nudi pregled svih informacija specifičnih za eMobility, kao što su doseg ovisno o udaljenosti i vremenu, trenutačna i prosječna potrošnja u kWh/100 km te razina napunjenosti. Osim toga, omogućuje vam da u svakom trenutku iskoristite najbolje od svog vozila.

Kako bismo mogli pružiti najbolji mogući doživljaj vožnje od samog početka, svim vozačima eActrosa nudimo niz posebnih obuka koje su prilagođene posebnim zahtjevima eTruckova. Na tim se obukama obrađuju osnovni radni koraci kao što su sigurno punjenje kamiona i pronalazak informacija specifičnih za eMobility, ali prvenstveno i rukovanje novim pogonskim sklopom ePowertrain te inteligentna rekuperacija za ekonomičnu vožnju optimiranu prema dosegu koja štedi bateriju.

Driving experience content preparation
Na vrh