Sigurnost
Unimog – nosač uređaja

Sigurnost

Kao moderno gospodarsko vozilo, Unimog ne radi kompromise.

S Unimogom sigurno putuju korisnici, ali i drugi sudionici u prometu. Najvažnije značajke su iznimna vidljivost prema naprijed zahvaljujući kratkom prednjem dijelu, zadržavanje voznog traka, ABS, precizno ponašanje prilikom upravljanja, optimalna raspodjela osovinskog opterećenja i radno mjesto sa smanjenim vibracijama i sigurnosnim pojasom u 3 točke te naslonom za glavu. Dizajn eksterijera s kratkim prednjim poklopcem i vrlo velikim vidnim poljem na vozno i radno područje čine Unimog osobito sigurnim gospodarskim vozilom. Uređaj za pranje stakala smješten gore optimira čišćenje stakala prije svega u zimskoj službi, a prednja svjetla sa svjetlima za dnevnu vožnju dodatno poboljšavaju pogled i vidljivost. Sustav nadzora s prednjom kamerom, u sklopu dodatne opreme, u neposrednoj blizini dodatno podržava vidljivost ispred vozila i olakšava priključak uređaja na prednji dio.

Prednji dio i položaj vozača važni su upravo pri namjeni s uređajima priključenima na prednji dio. Unimog osjetno leži ispod vrijednosti od 3,5 m zakonom propisane u Njemačkoj, čak i s priključenim uređajima.

Zahvaljujući pojačanjima podvozja vozačke kabine i cijevnih obujmica na A stupu, Unimogova kabina ispunjava ECE-R29/03 standard za čvrstoću vozačke kabine i dodatno poboljšava sigurnost putnika.

Content safety 01

 

Na vrh